Local project has been an enjoyable one for the Proline team

By August 14, 2017Uncategorized
screen-shot-2017-08-14-at-10-14-18

Proline Corp have recently completed work on a local project in the heart of Liverpool.

LIV is a specialist health food superstore new to Liverpool’s city centre which delivers a modern twist on the concept of the weekly food shop, by offering the best in organic, natural and free from foods. 

Proline were brought onto the project, which is situated in Radiant House, the former home of the Liverpool Gas Company, to create a front of house servery counter which incorporated a chilled display deli, marble worktops and blackened mild steel frontage. 

The team were asked to create a back bar with stainless steel worktop and cupboard storage underneath, as well as a free-standing chilled display, which was multitiered with reclaimed scaffold boards and a filled and painted washed finish. They also provided cash and beverage counters with marble worktops and detailed steel frontage.

During the contract period, Proline received further instruction for a large amount of retail shelving that was to be created from blackened mild steel, with a lacquered finish and scaffold board shelves. 

Proline created marble topped bakery display tables with wooden legs and stainless steel shoes, refurbished the cast iron fire place and wooden surround with a brand new granite inlay.

They also installed blackened steel balustrading, plywood fruit display boxes with stainless steel trays and hinged doors below, window display frames and scaffold board impulse end boxes.

Bespoke mild steel framework was created bespoke with refurbished leaded glass windows set within the timber framed shelving. They also added mild steel cladding to the extract canopy, and even mirrored the years old ceiling pattern with a series of MDF templates. 

Paul Curran, Estimating Manager at Proline, said: “The LIV project overall is a great selling tool for us, it shows the vast array of work that we are capable of and has become something of a working showroom where we can take our customers, especially as it is located just six miles from our office.”

Take a look at the project here: https://vimeo.com/226728966?ref=em-v-share

Leave a Reply